Praktijk voor coaching, counseling en psychosociale therapie

Over Yvette

Persoonlijke ontwikkeling Eindhoven

Ik heb nu ruim 10 jaar mijn eigen praktijk voor coaching, counseling en psychosociale therapie. Daarvoor ben ik zo’n 20 jaar werkzaam geweest in de verzekeringsbranche. Ik had een goede baan waar ik veel plezier uithaalde tot ik op een morgen opstand en voelde “dit is het niet meer voor mij”.

Uit interesse was ik al een aantal jaren parttime bezig met mijn eigen praktijk. Ik merkte dat ik er veel voldoening uithaalde om menen te mogen begeleiden naar prettiger leven.
Meer voldoening dan uit dat wat ik deed als werk maar ja… je vast baan opzeggen om van je hobby je beroep te maken is wel een stap. Mede omdat ik van mijn ouders geleerd had dat zekerheid toch wel heel belangrijk is.

In mijn hoofd gebeurde er van alles wat me tegenhield.
Kortom, ik heb een omslag in denken mogen maken om het leven te leiden wat IK wil leiden.  Met een invulling die bij mij pas.

Ik volg nu mijn eigen pad.
Ik heb het aller leukste werk van de wereld omdat ik werk met hele mooie mensen die het lef hebben om het bekende pad te verlaten en een nieuwe route te kiezen.
Ik krijg hier enorm veel energie van en kan daar ook nog eens mijn boterhammen  van betalen.

Het is in werkelijkheid nog mooier dan ik me had voorgesteld! 

Waarom ik jou kan helpen

Behalve alles wat ik geleerd heb tijdens de diverse opleidingen:

I’ve been there, done that.

Ook ik heb uiteraard door de jaren heen dingen meegemaakt die niet leuk zijn.  Je wordt geen 55 (2021)  zonder “gedoe” in je leven.

Ik ken het gevoel vast te lopen en weg willen rennen van de problemen (ook geprobeerd trouwens) maar weet als geen ander dat je de problemen daarmee niet kwijt raakt.
Al deze ervaringen brachten voor mij behalve verdriet, pijn en onzekerheid ook persoonlijke groei en hele mooie momenten met zich mee en hebben me geleerd dat mensen heel sterk en veerkrachtig zijn. Veel meer nog dan we zelf denken.

Goed om te weten

Niets is raar
Ik vind geen enkele klacht en geen enkel probleem vreemd of raar. Door mijn jarenlange ervaring heb ik vrijwel alles al een keer voorbij zien komen in mijn praktijk, de kans is groot dat ik je klacht of probleem al een keer eerder heb gezien. Schroom dus niet om contact met mij op te nemen. Het beste wat je kunt doen is om met je klacht naar buiten te komen. Want erover praten lucht op. Het is jammer genoeg niet mogelijk om altijd zelf uit de put te klimmen en dan heb je even een goed steuntje in de rug van iemand anders nodig. Ik help je graag.

Je bent niet de enige
Het is ook goed om te weten dat er veel anderen zijn met ongeveer hetzelfde probleem. Je hebt nu misschien het gevoel dat je de enige bent die dit meemaakt. Maar dat is echter niet waar. De realiteit is dat er op dit moment ontzettend veel mensen zijn met (ongeveer) dezelfde klacht. Als jij jezelf hiervan bewust bent dan geeft dit vaak rust en kun je jouw situatie beter accepteren en je klacht in een ander perspectief plaatsen.

Heb je een vraag of wil je een afspraak maken?

Vul dan onderstaand contactformulier in.
Direct een afspraak inplannen kan ook, scroll dan even verder door naar beneden, onder “opleiding”.

Opleiding

Omdat ik graag een gedegen theoretische achtergrond heb om de juiste kwaliteit te kunnen leveren hieronder een aantal opleidingen die ik gevolgd heb:

 • Psychodidact (2006-2010)
  Coaching, Counseling en Conflictbemiddeling ingeschaald in niveau 6 van het NLQF
 • Stage (gedurende 1 jaar) bij Stichting 113-online, een hulpdienst voor mensen die willen praten over (hun gedachten over) zelfmoord.
 • Stichting Helse Liefde
  Hulp slachtoffers “loverboys” en hun systeem
 • NEMA
  EMDR
 • Access Bars Practitioner
 • BowNed
  Bowen techniek
 • Hupper,
  Dr. Bram Sizoo
  • Autisme 
 • Hupper,
  Dr. Martin Appelo
  • Gedragsveranderingen
  • Narcisme
  • Hechting
 • Hupper
  Dr. Elke Smeets
  • Zelfcompassie
 • Hupper 
  Dr. Hugo Alberts 
  • Positieve psychologie

Plan hier je afspraak direct in:

Een intake gesprek is bij mij gratis.
Hier vertel jij meer over wat je anders wilt in je leven en ik hoe het gaat in mijn praktijk.
Tijdens dit gesprek kunnen we beiden nagaan of jij bij mij op het juiste adres bent.

Kijk hieronder wanneer jij en ik beiden kunnen en plan zelf je gesprek in.
Als het een intake gesprek is, dit graag erbij vermelden.